Известие

Collapse
No announcement yet.

Бяга масълце

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Между редовете ли четете.... пише че когато автомобила е НОВ е нормален разход на масло до 400гр на 1000км и така първите 5-6000км понеже е в разработка..... след това разхода на масло се стабилизира...

Comment

Първоначално публикувано от vernibgs Покажи съобщение
      Между редовете ли четете.... пише че когато автомобила е НОВ е нормален разход на масло до 400гр на 1000км и така първите 5-6000км понеже е в разработка..... след това разхода на масло се стабилизира...
      Това е нещо съвсем различно. Дори на дърт турбо бензин, дето е видял много зор, половин литър на хиляда километра разход е много и си е признак, че двигателят си плаче за основен ремонт.

Comment

Че Не е нормално да харчи по400-700 мл на 1000км , е ясно. Това се дава от производителя с големи резерви като предписание за да може да ни отсвири като юзъри които мрънкат че колата им гори масло. Защото като е написано Еди си кви допустими милилитри , производителя ще се обърне и ще каже " това е Ок ,описано е ,че е нормално, който чел, чел.. "
        Аз съм виждал в юзър менюал на опел векъра Ц (по спомен казвам модела) да пише, че след закупуването трябва да св следи за разхд на масло и след няколко хил. Км на база следенето да се установи колко е реалния такъв.
        И едва ли не като си я засечеш коллко гори , да го считаш за нормалния и разход на масло.....
        EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
        EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
        NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Просто ви казвам какво точно пише на копираното по горе от книжката.... там става въпрос за нов автомобил купен от магазина,не за кола на половин милион километра....не споря с никой.... по-горе споделих от личен опит моята от къде пипаше маслото....

Comment

Просто ви казвам какво точно пише на копираното по горе от книжката.... там става въпрос за нов автомобил купен от магазина,не за кола на половин милион километра....не споря с никой.... по-горе споделих от личен опит моята от къде пипаше маслото....
            Не, не става. Казва се, че след такъв пробег разхода се стабилизира в някаква норма, била тя разумна, или не. Както каза don_pepone, споменатият разход е по-скоро да си вържат гащите, не за нов мотор.

Comment

Карал съм и ново закупен автомобил....това са пълни глупости..........каква разработка, какви пет лева........колата харчи масло след износване на определени детайли, ако е нова, това се дължи на дефектирали такива....
              По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
              https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                Карал съм и ново закупен автомобил....това са пълни глупости..........каква разработка, какви пет лева........колата харчи масло след износване на определени детайли, ако е нова, това се дължи на дефектирали такива....
                Това е точно, допуските са в хилядни - 0,001 , няма какво да се разработва. За значително износване и нужда от ремонт може да се говори когато разходът на масло достигне 3% от изгорено гориво.
                Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

ако чаткате малко английски език ще разберете какво пише,никъде не съм написал,че подобен разход е нормален,даже и не аз съм извадил копираната извадка от кникжката,имам известен технически опит така,че си спестете "скачането кат петлета"

Comment

ако чаткате малко английски език ще разберете какво пише,никъде не съм написал,че подобен разход е нормален,даже и не аз съм извадил копираната извадка от кникжката,имам известен технически опит така,че си спестете "скачането кат петлета"
                    Преписал си нещо от някъде и неизвестен източник. Някой който разбира по малко и от теб го е написал. Какъв е източника, каква е колата? Известен технически опит, браво. Сигурно е упътване от модел Т на Форд.
                    Last edited by lordliness; d.m.y г., 15:40.

Comment

върни се на 1вата страница и ще разбереш първоизточника на всичко това.... коментар N14 И да ти кажа си разбирам достатъчно,но явно вие не чаткате чужди езици,то като цяло май не си падаш по четенето щом те мързи да върнеш една страничка на зад и да прочетеш малко предисторията ,но си е друго да пускаш нападки неподготвен и да навлизате в някви безсмислено глупави спорове!Аре нямам намерение да ти отделям още от времето си!
                      Last edited by vernibgs; d.m.y г., 15:54.

Comment

Даа и по нататък сигурно пише след 6000 км да смениш маслото защото е пълно със стружки.

Comment

питай този който го е преписвал и постнал тук... аз не знам кво пише по на татък

Comment

върни се на 1вата страница и ще разбереш първоизточника на всичко това.... коментар N14 И да ти кажа си разбирам достатъчно,но явно вие не чаткате чужди езици,то като цяло май не си падаш по четенето щом те мързи да върнеш една страничка на зад и да прочетеш малко предисторията ,но си е друго да пускаш нападки неподготвен и да навлизате в някви безсмислено глупави спорове!Аре нямам намерение да ти отделям още от времето си!
                            А бе не, че нещо, ама смислено не си могъл да преведеш текста, а обвиняваш другите за проблемите им с чуждите езици.
                            A20DTH ЖТД ама не баш
                            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Ми преведи го ти тогава и да свършва сагата с извадки от книжки и тем подобни
                              Last edited by vernibgs; d.m.y г., 16:12.

Comment

Масло

Колега,ако не е от турбото,сложи масло каквото трябва,а не каквото ти казва някой
                                Алфа Ромео 159

Comment

Working...
                                X